Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васко Василев свири Вивалди под върховете на Пирин

Снимка: bgtourism.bg

Въпреки пандемията, Васко Василев дойде от Валенсия до България, за да свири под върховете на Пирин „Зима” от „Годишните времена” на Вивалди, предаде БТА. Изпълнението е по повод Световната купа в гигантския слалом за мъже на 27 и 28 февруари и Световното първенство за младежи по ски алпийски дисциплини от 1 до 10 март в Банско.

Клипът се превърна в хит в социалните мрежи. Виждат се спиращи дъха кадри от връх Тодорка, Вихрен, Кутело, Стражите, местност „Платото”, „Бъндеришка поляна”, Банско.


„Няма да крия, че беше истинско предизвикателство, буквално болезнено и за цигулката, и за пръстите ми, но имах усещането за цялост с неописуемата мощ и красота на върховете около себе си”, разказва Васко Василев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Концерт на Лили Иванова в зала "Флаже" обединява българската общност в Белгия

След десетгодишна пауза примата на българската поп музика Лили Иванова отново ще изнесе голям концерт в Брюксел. Събитието е на 6 март, от 20:00 часа местно време, в легендарната зала "Флаже" на белгийската столица и е под патронажа на българския..

публикувано на 06.03.24 в 04:30

"Дай ми любов" събира Християна Дънкова и Кристиян Янкулов в дует

Двама млади, но вече добре познати изпълнители – Християна Дънкова и Кристиян Янкулов – представят първата си съвместна песен "Дай ми любов". Посветена на любовта, която днес все по-рядко срещаме в чистата ѝ форма,  "Дай ми любов" е красива поп балада..

публикувано на 05.03.24 в 10:55

Вълшебен концерт на детските хорове на БНР и Радио Румъния (снимки)

В една вечер на музикално вълшебство Румъния и България обединиха глас в исторически концерт на детските хорове на румънското и българското радио - два ансамбъла с традиции, национален и международен престиж, истински школи по музика.  Събитието..

публикувано на 02.03.24 в 15:35