Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български истории отблизо и далеч - в „Родина зад граница“

Слушайте по програма "Хоризонт" на 28 февруари, от 00:15 до 02:00 часа

Снимка: БНР

И този месец Радио България и Програма „Хоризонт“ на БНР ви канят на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом.

В неделя, 28 февруари, в първите часове след полунощ очаквайте:

  • Историята на Ангелина Самсонова, избрала южноафриканския град Дърбан за свой дом;  
  • Българката Ани Радева - с откровение за живота в Мароко, за българската общност, неделните училища и ролята им за съхраняване на българската културна и национална идентичност;
  • Среща с Линда Ауанис от Ирак - една от първите бежанки в България, позната в обществения живот в у нас като основател и председател на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“, което помага на бежанци да се интегрират и адаптират в страната ни.

Станислава Пирчева и Добринка Добрева от Програма „Хоризонт“ и Красимир Мартинов от „Радио България“ ще ви очакват с въпроси и мнения в социалните мрежи на „Нощен Хоризонт“ и Радио България. 

За пряка връзка с екипа използвайте:

  • Ефирните ни телефони: +359 889 202 207; +359 2 963 15 65; +359 2 93 36 743
  • Skype: noshtenhorizont
  • Е-mail: nh@bnr.bg; radiobulgaria@bnr.bg

Слушайте на вълните на Програма "Хоризонт" или онлайн на BNR Player.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45