Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Северна Македония обсъдиха възможностите за сътрудничество

Снимка: mfa.bg

Актуалното сътрудничество между България и Северна Македония бе фокус на срещата между българския посланик в Скопие Ангел Ангелов и специалния представител на правителството на Северна Македония за България Владо Бучковски, която се състоя на 1 март 2021 г. Сред акцентите в разговора бяха връзките в областта на медиите, образованието, културата, здравеопазването и инфраструктурните проекти. Специално внимание бе поставено върху на готовността на двете страни за изграждане на граничния контролно-пропускателен пункт „Клепало” между общините Струмяни и Берово. 

По повод Баба Марта посланик Ангелов подари мартеница на Владо Бучковски, който отправи поздравления по случай предстоящия национален празник на  България  на 3 март.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя след изказаното и от двете страни” – заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Извинение е пътят към продължаване на преговорите за българско правителство

България извървява сложен политически момент, в който трябва да се осъществи първата в историята ни ротация в управлението, договорена преди 9 месеца при съставянето на кабинета, начело с Николай Денков. Вчера, 19 март, представителят на първата..

публикувано на 20.03.24 в 11:10

От ПП-ДБ не са съгласни със състава на кабинета на Габриел

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС. "Предложеният състав в папката,..

публикувано на 19.03.24 в 19:31

Мария Габриел предложи състав на новото правителство

След изнервени преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ до последната секунда предложената за поста министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев първия проучвателен мандат изпълнен – с предложени имена на министри...

публикувано на 19.03.24 в 17:20