Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция облекчава режим на тестване за Covid-19 за водачите на камиони

Снимка: архив

Министерството на външните работи на Гърция уведоми българското външно министерство, че практиката за бързи антигенни тестове за всички шофьори на товарни камиони на граничен пункт „Кулата - Промахон“ е прекратена. От 1-ви март тестване отново ще бъде извършвано единствено на случаен принцип, съобщи българското външно министерство.

На 27 февруари 2021 г. по указание на външният министър Екатерина Захариева българският посланик в Атина  Валентин Порязов постави пред гръцките власти спешно въпроса относно мярката за масово тестване по границата, която създаде неудобства за шофьорите на товарни камиони и противоречи на регулациите на ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна строителството на ГКПП „Струмяни – Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт "Струмяни-Берово" между България и Република Северна Македония е вече в ход. Това стана ясно на информационна среща в Благоевград по стратегическия проект.  Инвестицията е на стойност..

публикувано на 26.03.24 в 19:20
 Калин Стоянов

Аерогарите са готови за влизане в Шенген по въздух

Вътрешният министър Калин Стоянов се увери на място в готовността на аерогарите за влизането на България в Шенген по въздух от 31 март. От тази дата всички граждани, които пристигат от държави членки на Шенген, няма да подлежат на паспортна проверка. Те ще..

публикувано на 26.03.24 в 17:48

INSAIT е сред водещите световни институти работещи над изкуствения интелект

Българският институт INSAIT направи исторически пробив с 16 статии на конференцията CVPR- най-цитираният форум за изкуствен интелект и компютърно зрение в света. Успехът нарежда страната сред първите десет в Европа, съобщи пресцентърът на Министерството на..

публикувано на 26.03.24 в 15:54