Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Facebook ще следи за фалшиви новини в България

Снимка: архив

Социалната мрежа Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария. Екип на мрежата, в който ще влязат и двама журналисти – по един от двете страни, ще проверява публикации в социалната мрежа за невярна или подвеждаща информация и такава, която подстрекава към насилие. Публикации с подобно съсържание ще бъдат маркирани.

Програмата за борба с дезинформацията е под егидата на „Франс прес“, предаде телевизионният канал bTV. Очаква се регулацията да влезе в сила следващите няколко седмици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38

Приключи срокът за регистрация на партиите за изборите

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия заявления за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители. Това предаде БТА, позовавайки се на..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10