Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио България ви пита за България

Снимка: Архив

По случай Националния празник на Република България и във връзка с 85-ия си рожден ден, Радио България стартира нова онлайн инициатива. Подготвихме познавателна игра на нашата уеб страница, чрез която искаме да разберем с какво най-често чужденците асоциират България и кои са по-неизвестните факти за родината сред българите.  

Всеки месец в интерактивната ни викторина ще поставяме на вниманието ви нов въпрос от различни области, свързани с културата, историята, географията, научните и спортните постижения на страната ни. 

В края на годината ще направим равносметка на фактите, личностите и събитията, с които в най-голяма степен свързвате България и ще ги подредим в своеобразна класация. След това ще разкажем за тях в поредица от мултимедийни публикации. Очакваме ви! 

Ако ни посещавате от компютър, ще намерите викторината в дясната част на уеб страницата, а ако ни следите от мобилно устройство - "скролвайте" и ще я откриете след банера "85 години говорим на вашия език". 

Честит празник!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, единайсет души са ранени

Единайсет пътници пострадаха в катастрофа с български автобус , съобщи Генералното ни консулство в Одрин. Превозното средство, което е пътувало от Истанбул за Добрич, е излязло от платното, ударило се е в дърво и се е преобърнало вчера на обед на..

публикувано на 20.04.24 в 09:23

Красотата на физиката представят с Ден на отворените врати във Физическия факултет на СУ

Забавни физични експерименти от всички области на физиката, демонстрации на методи за търсене на нови светове в Космоса, необходимите условия за да наречем една планета "близнак на Земята", среща с българските търсачи на екзопланети към катедра..

публикувано на 20.04.24 в 08:10
Христо Проданов

40 години от първото българско изкачване на Еверест

Тази година се навършват 40 години от първата българска експедиция за изкачване на най-високия връх на планетата – Еверест. На 20 април 1984 г. върхът е изкачен без кислородна маска от 41-годишния Христо Проданов по най-трудния западен склон. Той..

публикувано на 20.04.24 в 08:05