Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският трибагреник освети Ниагарския водопад и мост в Подгорица

Снимка: стоп кадър Фейсбук на МВнР

Една от най-красивите природни забележителности в света – Ниагарският водопад, бе осветена в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България – 3 март. Организатор е генералното консулство на България в Торонто и българското посолство в Канада. Светлинното шоу бе предавано на живо във Фейсбук. Инициативата ознаменува 55-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Канада. и може да се види на .

По случай българският национален празник емблематично място в Подгорица, столицата на Черна гора, мостът Милениум, също грейна с цветовете на българския трибагреник, съобщиха от Министерството на външните работи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полицаи са били българин в Охрид, съобщи Фондация "Македония"

За поредно посегателство върху българин от Охрид - Яне Мургоски, сигнализира председателят на Фондация "Македония" Виктор Стоянов. Побоят е извършен от полицаи на македонската полиция в дома на Мургоски.  "В дома на пострадалия е била извикана..

публикувано на 21.03.24 в 09:25

На първо четене депутатите одобриха Съвет за българите в чужбина

Да се създаде постоянно действащ Съвет за координация на политиките за българите зад граница, решиха депутатите на първо четене с промени в Закона за българите, живеещи извън България. "Съветът ще спомага за разрешаването на въпроси от..

публикувано на 20.03.24 в 13:09
Снимка: Фейсбук/Българско училище „Кирил и Методий” в Париж

Ученици от Първа българска гимназия в Париж на посещение в Европарламента

Ученици от Първа българска гимназия в Париж ще посетят Европейския парламент в Брюксел на 20 март. Това съобщи БТА, позовавайки се на Камелия Конакчиева-Трибулен, ръководител на гимназията във френската столица. Петнадесет гимназисти с петима..

публикувано на 20.03.24 в 06:35