Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се готви за затягане на мерките срещу Covid-19

Ангел Кунчев
Снимка: БГНЕС

Предстои въвеждане на нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в България. Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след среща в Министерството на здравеопазването. Конкретното решение ще бъде обявено в четвъртък. В София и областта най-вероятно мерките ще влязат в сила от събота, а от понеделник - в цялата страна. Според Кунчев, минималният срок на мерките трябва да е поне две седмици, за да покажат ефект. 

Предвижда се затварянето на заведения, фитнеси, молове, училища, детски ясли и градини. Не се обсъжда обаче ограничаване на движението извън населените места.

Според данните за разпространението на коронавируса, в "червената зона" влизат 27 области на страната. Изключение засега е единствено област Търговище. Бургас към момента е градът с най-висока заболеваемост от Covid-19 в България. Данните за последните 14 дни сочат, че в областта заразените са 724 на 100 000 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Завърнаха се моряците от екипажа на освободения кораб „Руен“

Петимата моряци от отвлечения, през декември край Сомалия, кораб "Руен", който беше освободен от индийския боен флот преди 9 дни, се завърнаха във Варна. Те се прибраха с полет от Оман през Турция. От Параходство "Български морски флот" потвърдиха, че..

публикувано на 26.03.24 в 10:15

Във вторник - пролетни температури, но с валежи от дъжд и сняг по планините

След временното намаление на облачността, от югозапад ще започне ново увеличение. Северозападният вятър ще отслабне, в Западна България ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°, като на места в..

публикувано на 25.03.24 в 20:05

С 10% са се повишили цените на жилищата в България за година

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в България са се увеличили с 10.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 г., като 10,5% е ръстът на цените на новите жилища, а 9,8% - на съществуващите. Това показват изнесени днес..

публикувано на 25.03.24 в 16:30