Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показаха машините и бюлетините за парламентарните избори

Снимка: БГНЕС

От Централната избирателна комисия показаха образеца на бюлетината, с която ще гласуваме на 4 април, както и устройствата за машинно гласуване.

С машина за парламентарния вот ще може да се гласува в 9 390 от секциите в страната, а общо секциите в България ще са малко над 11 хиляди, без подвижните секции. Над 2000 техници ще обслужват машините в деня на изборите. Бюлетината на екрана ще е в три страници. Разписката от машината ще се пуска в отделна урна, предвидена за машинното гласуване. Хартиената бюлетина ще е дълга приблизително 60 сантиметра. Тази за чужбина е без кръгчета за преференции, защото там се гласува само за партии и коалиции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05