Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Австрия ще могат да отидат до урните на 4 април

Снимка: mfa.bg

Българските граждани, гласуващи в 17-те секции в Австрия, могат да се позовават на гласуването като основателна причина за придвижване в изборния ден на 4 април на базата на изключение от австрийската Наредба за извънредни противоепидемични мерки срещу коронавирус. Това съобщи българското външно министерство.

По информация на българското посолство във Виена местните власти в населените места, където има открити избирателни секции, са уведомени от австрийското външно министерство за датата и продължителността на изборния ден, както и за адресите на съответните места за гласуване. 

Местата за гласуване и адресите на общо 17-те избирателни секции в страната са публикувани на електронната страница на посолството на следния линк.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34