Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната прима Соня Йончева с предизвикателство към българските дизайнери

Снимка: sonyayoncheva.com

Звездата на оперната сцена Соня Йончева кани български дизайнери да създадат сценичните й тоалети за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад „Св. Александър Невски“ в София. Това съобщиха от екипа на изпълнителката. 

Идеята е продължение на желанието на българката да подкрепя млади и талантливи сънародници. 

Миналата година за концерта в родния й Пловдив тя организира конкурс за млад оперен певец, който да излезе с нея на сцена. 50 български изпълнители се „отзоваха“ на поканата, а изборът на Йончева беше Божидар Божкилов, който впечатли публиката на Античния театър и днес успешно продължава да гради кариера в миланската „Ла скала“.

Сега, до средата на май, всеки български стилист може да изпрати на мейла на оперната прима биография, портфолио със свои проекти и скици на две рокли.

„За мен е важно да помагам на талантливи български творци да представят своите умения пред широката публика. Харесвам нашите дизайнери. Някои от тях от години обличат световни знаменитости. Вярвам, че сега ще открия талант, който ще създаде тоалети специално за оперната сцена“, каза Йончева. 

За концерта в София през август се изгражда специална сцена. Йончева и Пласидо Доминго ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35

"За теб"

Славин Славчев отдавна е познат като един от най-великолепните гласове на своето поколение в българската музика, и то не само в рок сферата, както личи и от най-новата му песен "За теб". Тя бележи няколко нови момента в развитието на Славин: в нея..

публикувано на 04.04.24 в 10:15

Деляна Лазарова дирижира оркестър на Румънското национално радио

Българката Деляна Лазарова – един от най-известните млади диригенти в света, изнесе концерт с Камерния оркестър на Румънското национално радио и с пианистката Александра Силоча. Това се случи в концертната зала на радиото в Букурещ. “За втори път идвам в..

публикувано на 04.04.24 в 09:08