Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничителните мерки в Турция няма да са пречка за гласуването на 4 април

Снимка: Генерално Консулство-Истанбул

Турските власти и органите към министерството на вътрешните работи, са уверили, че на всички български граждани, които желаят да упражнят правото си на глас в неделя, 4 април, ще бъде осигурен безпрепятствен достъп до съответните избирателни секции в изборния ден. Това написа във Фейсбук-страницата си българското Генерално консулство в Истанбул.

Припомня се, че избирателят ще удостоверява самоличността си с българска лична карта или паспорт. Не се допуска гласуване с българска шофьорска карта.

Съобщението на Генералното консулство е направено на фона на затягането на мерките срещу коронавируса в редица турски окръзи. На много места, включително в окръзите Анкара и Истанбул, ще бъдат в сила ограничения за излизане от къщи на турските граждани през уикенда на 3 и 4 април заради пандемията. На неспазващите наредбата се налагат солидни глоби. От Турция за гласуване бяха подадени предварително 20 845 заявления.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ден на отворените врати в Българското училище "Св. св. Кирил и Методий" във Виена

Ден на отворените врати обяви за 13 април от 10:30 до 12:30 ч. местно време Българо-австрийското училище "Св. св. Кирил и Методий" във Виена.  Програмата предвижда демонстрационни учебни часове, които ще дадат възможност на родителите на..

публикувано на 12.04.24 в 15:09
Снимка: FB/Салон за българска култура и духовност

Българската естрада от 60-те и 70-те години звучи в Чикаго

Знаете ли какво е общото между Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, група "Диана експрес"? Всички тези знакови за страната ни изпълнители започват своя професионален път през 60-те и 70-те години на XX век и бележат..

публикувано на 12.04.24 в 12:15

Българската общност в Ню Йорк посреща писателя Тодор Костадинов

Тази вечер, от 18:30 ч.местно време, българската общност в Ню Йорк ще има възможност да се срещне с писателя Тодор Костадинов, автор на книгите "Анти-некролози. Разкази против забравата" и "Трите начина на Мариана. Пловдивски разкази".  "Авторът е..

публикувано на 12.04.24 в 09:05