Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите се обявиха против сумираното изчисляване на работното време

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов (вляво) и лидерът на КНСБ Пламен Димитров
Снимка: БГНЕС

Двата най-големи профсъюза в България – КНСБ и Конфедерацията на труда „Подкрепа“, се оттеглят от групата, обсъждаща въвеждането на сумирано изчисляване на работното време. Според синдикалистите промяната не е съобразена с утвърдените международни стандарти и изисквания, предадоха репортерите на БНР. 

Междувременно работодателските организации оповестиха контрадекларация, според която правната уредба по темата е в пълно съответствие с международните актове. Синдикатите събраха и близо 100 хиляди подписа на работещи от цялата страна с искане сумираното изчисляване на работното време да важи само за сектори с непрекъсваем работен процес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЦИК

"Избираме заедно" е слоганът за изборите за Евро- и български парламент

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме..

публикувано на 15.04.24 в 18:16

Над 1 милион лева от "Америка за България" за туризма в българския Северозапад

17 проекта са одобрени за финансиране в конкурса "Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав" на Фондация "Америка за България". За тях ще бъдат предоставени 1 312 000 лв. за развитието на туристически продукти и..

публикувано на 15.04.24 в 18:06

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя..

публикувано на 15.04.24 в 17:56