Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канадските провинции Онтарио и Квебек с по-строги мерки преди изборите на 4 април

Снимка: mfa.bg

Във връзка с разпространението на коронавируса в Канада правителството на провинция Онтарио предвижда пълно затваряне за територията на цялата провинция, считано от 12:01 ч. местно време на 3 април 2021г. По информация на българското генерално консулство в Торонто засега няма изискване за стоене по домовете.

След новината за затварянето задграничното ни представителство се е свързало незабавно с офиса на премиера Дъг Форд, като е припомнило за предстоящите в неделя, 4 април, избори за Народно събрание на Република България. От офиса на премиера са уверили, че ще направят всичко възможно да бъде получена необходимата информация в срок за успешното провеждане на вота. При постъпване на нова информация генералното ни консулство в Торонто ще информира своевременно българските граждани. От българското външно министерство напомнят, че в провинция Онтарио са разкрити 6 избирателни секции, а за територията на цяла Канада те са 13.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Може да се подават заявления за гласуване в чужбина на 9 юни

До 14 май българските граждани могат да подадат заявления за гласуване извън страната за двата вида избори - за европарламент и за Народно събрание, които ще се произведат на 9 юни. Това става известно от решение на Централната избирателна комисия...

публикувано на 18.04.24 в 17:26

Йорданка Христова ще бъде гост на третия Парад на България в Чикаго

Грандамата на българската поп музика Йорданка Христова ще е специален гост на третия Парад на България в Чикаго по случай 24 май, съобщи bgvoice. Парадът събира на едно място всички български училища, фолклорни и танцови състави, културни..

публикувано на 17.04.24 в 22:05

Българка е бизнес журналист на годината в Австрия

Българката Марина Делчева-Гланчниг получи наградата "Милан Фрюхбауер", заедно с което и титлата "Бизнес журналист на годината" в Австрия. Сънародничката ни е първият носител на специалната награда, информира блогът на българите в Австрия "Меланж..

публикувано на 17.04.24 в 15:18