Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Моасак могат да упражнят правото си на глас в най-близката секция в Тулуза

| обновено на 04.04.21 в 14:51
Центърът на Моасак
Снимка: архив

Централната избирателна комисия ни уведоми с писмо за взето решение за затваряне на изборната секция в Моасак, Франция и незапочване на изборния ден след категоричната забрана от страна на местната префектура, огласена късно вчера.

По информация на българското посолство в Париж, най-близката секция, в която българите в Моасак биха могли да гласуват, е тази в Тулуза. Тя се намира на адрес: La Chapelle Saint-Michel 18, GrandeRue Saint Michel, 31400 Toulouse

Припомняме, че снощи на председателя на секционната избирателна комисия в Моасак бе връчена забрана от префектурата за провеждане на изборите, обяснена със строгите мерки срещу коронавируса. По информация на дипломатическите и консулските ни представителства зад граница, всички останали изборни секции в чужбина са отворили или предстои да отворят, съобщиха от Българското външно министерство.

По информация на новините на БНР секциите в Нова Зеландия вече са приключили вота. Отворени са вече и работят всички секции в САЩ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росен Плевнелиев (вдясно)

Президентът Росен Плевнелиев сред лекторите на Bulgaria Wants You в Берлин

С видео на чужденци, избрали да живеят в страната ни, започна днешният кариерен форум за българи в чужбина “Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда в Берлин.  “ Живеем в 21-ви век и има много мостове и начини, с които да бъдеш близо..

публикувано на 13.04.24 в 15:49

Пианистката Диляна Христова – заслужено влюбена в живота

Чаша черно кафе, купичка малини и шоколад, комбинирани с гледка, която спира дъха. Звучи успокояващо и мечтано, нали? Пианистката Диляна Христова от години търси и намира подобни места както у нас, така и в чужбина, в които е в мир със себе си, може да..

публикувано на 13.04.24 в 09:10

"Вити Гайтани" представят фолклорен спектакъл в Монреал

Клуб за народни танци "Вити Гайтани" ще представи днес от 19.00 ч. местно време в Монреал, Канада, танцовия спектакъл „Да съхраним българското“. Събитието, което ще се проведе на адрес 1191 rue Sauvé, Montréal, QC, H2C1Z8 , се организира със..

публикувано на 13.04.24 в 07:10