Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Манов: Историческа избирателна активност в чужбина

Стефан Манов
Снимка: Ани Петрова

„Трябва да приветстваме огромната мобилизация на българските граждани по света“, каза пред БНР Стефан Манов, член на Обществения съвет към ЦИК. Той каза, че на тези избори вероятно ще бъде постигнат историческият максимум на избирателна активност зад граница.
„Очаквам сериозни изненади. За първи път вотът от чужбина ще има решаваща роля за влизането на една или две сили в парламента“, каза Манов. Според него демократичният принос на диаспората е от изключителна важност за „жизнеността на една леко колебаеща се демокрация като нашата“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване, придружено с жълт и оранжев код за валежи в сряда

В сряда , 17 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. По-ниски се очакват в Северозападна България. През деня ще има дъждовна облачност с валежи от дъжд, по-интензивни след обяд. Значителни  валежи се очакват на..

публикувано на 16.04.24 в 20:15

България днес - 16 април 2024 г.

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в..

публикувано на 16.04.24 в 19:00

Сребърни медали за България от Олимпиадата по експериментални науки

Два сребърни медала спечелиха българските отбори в Европейската олимпиада по експериментални науки EOES 2024, която се проведе от 7 до 14 април 2024 г. в Люксембург, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Учениците ни се..

публикувано на 16.04.24 в 17:09