Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Част от българите в Лондон не са успели да гласуват

Опашката пред сградата на българското посолство в Лондон
Снимка: БГНЕС

За проблем в една от избирателните секции в Лондон, където много хора са останали да чакат след затварянето ѝ въпреки удължаването на изборния ден с 1 час съобщи кореспондентът ни в британската столица Веселин Паунов.  На място е пристигнала полиция поради струпване на много хора на едно място. Ситуацията е спокойна, но много българи са останали недоволни, защото не са успели да подадат своя глас на изборите за 45-и парламент.

Още от категорията

Приключи изборният ден в Европа

Приключи изборният ден за сънародниците ни зад граница на територията на Европа. Във Великобритания, където бяха разкрити най-много секции – 132, краят на гласуването бе обявен в 22 ч. българско време. В 19 страни в Европа от общо 21 държави..

публикувано на 14.11.21 в 23:48

Последни в чужбина ще гласуват българите по западното крайбрежие на САЩ

Най-късно изборният ден зад граница започна и ще приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър. Изборните секции там отвориха в 17 часа българско време, а гласуването ще приключи до 6:00 часа българско..

публикувано на 14.11.21 в 19:40

В Чехия вече има избирателни секции в осем големи града

Предизборната кампания по организация на изборите в Чехия е протекла много по-организирано от изборите през април, когато единствената секция за гласуване беше в посолството ни в Прага. Прогресът в провеждане на изборите за българите там през тази..

публикувано на 14.11.21 в 19:15