Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Русофилските партии печелят под 4% от парламентарния вот

Николай Малинов
Снимка: rusofili.bg


Двете русофилски формации в България "Възраждане на отечеството" и АБВ получават подкрепа под половин процент. Партията на Николай Малинов, който е и лидер на русофилите в България - "Възраждане на отечеството" получава 0.43% от вота. През 2020 г. той бе задържан и обвинен в шпионаж в полза на Русия. Другата партия - АБВ на Румен Петков получава 0.48%, съобщава БГНЕС, като се позовава на данните от Централната избирателна комисия при преброени 61.08%  от секционните протоколи.
Партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов постига най-висок резултат 2,73%. Като общо трите формации са набрали 66 566 гласа.

Още от категорията

България не се нуждае от нови ваксини срещу Covid-19

Няма необходимост от нови доставки на ваксини срещу Covid-19, тъй като нуждите на България са напълно задоволени, а складовите възможности – изчерпани . По време на неформален работен обяд на здравните министри на държавите членки на ЕС, в..

публикувано на 14.03.23 в 19:23

Юридическият факултет на Софийския университет е трети в света на международни състезания по право за 2022-ра

Софийския университет "Св. Климент Охридски", представен от Юридическия факултет на международни състезания по право  NICA Law School Ranking  е класиран на първо място в Европа и на трето място в света за 2022 година. Пресцентърът на висшето училище..

публикувано на 14.03.23 в 18:38
Изложение за студенти

Българските младежи, избрали да учат в чужди университети са се увеличили с 11,6%

Броят на българските кандидат-студенти, желаещи да учат висше образование в чужбина се е увеличил с 11,6 на сто , съобщава БТА. По данни от настоящата кандидатстудентска кампания за чужбина на консултантската агенция "Интеграл", продължава и..

публикувано на 14.03.23 в 18:27