Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват „Златен кукерикон“ за сатиричен театър

Снимка: natfiz.bg

Сатиричният театър „Алеко Константинов“ връчва днес наградите „Златен кукерикон“ за 2021 г. за постижение в хумора и сатирата в българския театър. Това са награди, които Сатиричният театър раздава на колегите си от цялата страна, без самият той да участва в състезанието за приз, съобщава програма „Христо Ботев“ на БНР.

Награда за цялостно творчество на името на актьора Георги Калоянчев ще бъде връчена на проф. Пламен Марков, дългогодишен директор на Сатиричния театър, декан на факултет „Сценични изкуства“ на НАТФИЗ и дългогодишен преподавател по актьорско майсторство и режисура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проф. Минко Балкански

В Париж представят филм за проф. Минко Балкански

В галерията на Българския културен институт в Париж ще бъде представен документалния филм “Моето име е Минко”. Събитието е в сряда, 3 април, от 19:00 ч. Лентата е посветена на проф. Минко Балкански и представлява своеобразна изповед за дългия път на едно..

публикувано на 03.04.24 в 07:30

Филм разказва в Брюксел за спасението на българските евреи

В Европейския парламент в Брюксел представят късометражния игрален филм "Хени. Приятелството – смисъл и спасение", съобщават продуцентите от Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Създателите на творбата гостуват в европарламента..

публикувано на 03.04.24 в 07:05

Къде ми са детските книжки, кажи ми, мой прашен сандък*

"Някога в Болоня построили дворец от сладолед точно на Големия площад и децата идвали отдалече да си поближат"– с тези думи започва разказът "Дворецът от сладолед" от книгата "Приказки по телефона" на Джани Родари, един от най-обичаните детски..

публикувано на 02.04.24 в 08:10