Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ ще предложи вариант за ново управление

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че партията му ще предложи вариант за ново управление на страната. Откривайки редовното правителствено заседание той честити изборната победа на министрите с думите: “С чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили абсолютно всички ангажименти и обещания, затова с нашия опит, експертиза и 10% пред следващия сме длъжни да предложим вариант за управление“. Според него нови избори не са добър вариант. Бойко Борисов посъветва “колегата политик Слави Трифонов “ – лидер на втората по резултат партия “Има такъв народ”, да поеме отговорност и да започне да реди състава на своя кабинет. “Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред”, обоснова се министър-председателят.

Бойко Борисов заговори и за свикване на Велико Народно събрание, ако новият парламент не успее да одобри правителство. „Ето ви решение, нали всички говорехте за Велико народно събрание, мажоритарни избори. Събира се това събрание сега, гласува свикване на ВНС - нека президентът Румен Радев внесе своя проект за конституция, не нашия“, добави той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 15 април 2024 г.

От дни начело на България е поредният служебен кабинет, този път с министър-председател Димитър Главчев. Как това ще се отрази на пътя ни към еврозоната и достатъчно ли ще е времето за изпълнение на поетите задачи – отговорите търсим в..

публикувано на 15.04.24 в 19:00
ЦИК

"Избираме заедно" е слоганът за изборите за Евро- и български парламент

От 16 април Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1 - за Евро- и български парламент, насрочени за 9 юни, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. Слоганът за изборите ще бъде „Избираме..

публикувано на 15.04.24 в 18:16

Над 1 милион лева от "Америка за България" за туризма в българския Северозапад

17 проекта са одобрени за финансиране в конкурса "Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав" на Фондация "Америка за България". За тях ще бъдат предоставени 1 312 000 лв. за развитието на туристически продукти и..

публикувано на 15.04.24 в 18:06