Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ ще предложи вариант за ново управление

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че партията му ще предложи вариант за ново управление на страната. Откривайки редовното правителствено заседание той честити изборната победа на министрите с думите: “С чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили абсолютно всички ангажименти и обещания, затова с нашия опит, експертиза и 10% пред следващия сме длъжни да предложим вариант за управление“. Според него нови избори не са добър вариант. Бойко Борисов посъветва “колегата политик Слави Трифонов “ – лидер на втората по резултат партия “Има такъв народ”, да поеме отговорност и да започне да реди състава на своя кабинет. “Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред”, обоснова се министър-председателят.

Бойко Борисов заговори и за свикване на Велико Народно събрание, ако новият парламент не успее да одобри правителство. „Ето ви решение, нали всички говорехте за Велико народно събрание, мажоритарни избори. Събира се това събрание сега, гласува свикване на ВНС - нека президентът Румен Радев внесе своя проект за конституция, не нашия“, добави той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В средата на седмицата ни очаква променливо, пролетно време

В сряда минималните температури в България ще са между 4° и 9°, в София 5°. Сутринта, нощните валежи в страната ще спират. Облачността ще се разкъсва до слънчево време. Максималните температури ще са между 15°- 20°, по морето 9-12°, в столицата 17°. По..

публикувано на 26.03.24 в 19:33

Започна строителството на ГКПП „Струмяни – Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт "Струмяни-Берово" между България и Република Северна Македония е вече в ход. Това стана ясно на информационна среща в Благоевград по стратегическия проект.  Инвестицията е на стойност..

публикувано на 26.03.24 в 19:20
 Калин Стоянов

Аерогарите са готови за влизане в Шенген по въздух

Вътрешният министър Калин Стоянов се увери на място в готовността на аерогарите за влизането на България в Шенген по въздух от 31 март. От тази дата всички граждани, които пристигат от държави членки на Шенген, няма да подлежат на паспортна проверка. Те ще..

публикувано на 26.03.24 в 17:48