Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Открива се Фестивалът на френското кино

Снимка: opoznai.bg

Тази вечер в София се открива 10-ият Фестивал на френското кино. Първата прожекция от програмата е днес от 19:00 ч. в кино "Люмиер" при НДК. Това е политическият трилър „Вила Каприз“, все още непредставен на публиката във Франция, в присъствието на режисьора Бернар Стора и на композитора Венсан Стора, съобщават от Френския институт в България.

Оттам посочват, че ще бъдат показани общо 11 филма в тематичните секции „Филми на годината“ и „Удивителният Мишел Пиколи“. Напомняме, че големият френски актьор Мишел Пиколи си отиде през 2020 г. Фестивалът на френското кино ще продължи до 22 април.

Още от категорията

“Варненско лято” излиза под открито небе

От 11 до 14 август Международният музикален фестивал излиза на открито на алтернативни сцени. Любимият летен фестивал ще зареди с празнично настроение едни от най-популярните места за разходки на туристите - Морската градина в черноморския град и курорта..

публикувано на 11.08.21 в 06:05

Обявиха конкурс за млад талант в изкуството и науката

Националният дарителски фонд „13 века България“ обяви началото на конкурс за Националната награда за млад талант в съвременното изкуство и наука. Надпреварата се провежда за втора година. Кавалерът на отличието с материално изражение 2500..

публикувано на 10.08.21 в 09:00

Парковете в София отново посрещат любители на книгите

До края на август, столичните паркове се превръщат отново в "Зелени библиотеки" . Седмото издание на инициативата, с организатор Столичната библиотека, включва в програмата си и различни артистични ателиета, много музика, както и срещи с писатели. Всяка..

публикувано на 07.08.21 в 13:39