Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Открива се Фестивалът на френското кино

Снимка: opoznai.bg

Тази вечер в София се открива 10-ият Фестивал на френското кино. Първата прожекция от програмата е днес от 19:00 ч. в кино "Люмиер" при НДК. Това е политическият трилър „Вила Каприз“, все още непредставен на публиката във Франция, в присъствието на режисьора Бернар Стора и на композитора Венсан Стора, съобщават от Френския институт в България.

Оттам посочват, че ще бъдат показани общо 11 филма в тематичните секции „Филми на годината“ и „Удивителният Мишел Пиколи“. Напомняме, че големият френски актьор Мишел Пиколи си отиде през 2020 г. Фестивалът на френското кино ще продължи до 22 април.

Още от категорията

Американски бестселър за деца разказва историята на един българин

За първи път на български език излиза романът „Добри“, посветен на истории от детството на българина Атанас Качамаков, емигрирал в САЩ в началото на XX в. Книгата на американската писателка Моника Шанън е преиздавана многократно в САЩ, а..

публикувано на 05.06.21 в 11:05

Созопол отново домакинства фестивала на франкофонията „Солей“

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Созопол Международния франкофонски фестивал „Солей“. Десетото му издание се провежда под патронажа на вицепрезидента и продължава до 8 юни. „Франкофонската общност споделя много повече от общ..

публикувано на 04.06.21 в 10:00
Андрей Чуботару

Румънско изкуство гостува на Градската галерия във Варна

Нови произведения графика и скулптура на 15 водещи румънски автори, преподаватели в Университета за изкуства в Букурещ УНАрте могат да бъдат разгледани в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна до 15 юни. Куратор на проекта е..

публикувано на 02.06.21 в 15:05