Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Открива се Фестивалът на френското кино

Снимка: opoznai.bg

Тази вечер в София се открива 10-ият Фестивал на френското кино. Първата прожекция от програмата е днес от 19:00 ч. в кино "Люмиер" при НДК. Това е политическият трилър „Вила Каприз“, все още непредставен на публиката във Франция, в присъствието на режисьора Бернар Стора и на композитора Венсан Стора, съобщават от Френския институт в България.

Оттам посочват, че ще бъдат показани общо 11 филма в тематичните секции „Филми на годината“ и „Удивителният Мишел Пиколи“. Напомняме, че големият френски актьор Мишел Пиколи си отиде през 2020 г. Фестивалът на френското кино ще продължи до 22 април.

Още от категорията

Кадър от филма „Войната на таралежите”, 1979 година, режисьор Иванка Гръбчева

Възражда ли се детското игрално кино в България?

Поколения българи са израснали с „вечните“ детски филми от 60-90-те г. на миналия век, снимани под вещото ръководство на „бащата на българското детско кино“ Димитър Петров, Иванка Гръбчева и цяла плеяда талантливи български сценаристи и режисьори...

публикувано на 01.06.21 в 08:25

Павел Койчев с нова артистична провокация – „Къпането“

От брега на езерцето край село Осиковица се разкрива уникална гледка – съвместно къпане на диви животни и световни знаменитости. „Къпането“ е поредната артистична провокация на скулптора Павел Койчев , с която той отпразнува своя 82-ри рожден ден..

публикувано на 31.05.21 в 14:47

Започва Пролетният базар на книгата

От днес до 6 юни пространството пред НДК ще се превърне в гостоприемно място за любителите на стойностната литература. Откриващият се Пролетен базар на книгата ще премине под мотото “Девет процента ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. За..

публикувано на 31.05.21 в 06:00