Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цветовете на пролетна София

4
Снимка: БГНЕС

Въпреки противоепидемичните мерки и по-прохладното време тази пролет, столичани изпълват улици, паркове и градинки. Цветовете на пролетта също започват да "изкачат" из централните части на града, по много от алеите и зелените зони на София. Композициите от пролетни цветя, които ще радват столичани и туристи в идните седмици ще се разгърнат на повече от 10 декара из целия град, обещават от Столичната община. 


Тази година на почит са лалетата и теменужките. За целта в София са били засадени над 200 хиляди лалета, част от които са внос от Холандия. И още - 5200 теменужки и парички (Bellis perennis), 300 хиляди рози и повече от 2 000 многогодишни храсти, ще внасят цвят и настроение в забързаното всекидневие на столичани.


Най-зрелищните са "килимите" от лалета и теменужки при НДК, а от Моста на влюбените ще се виждат кръгове от вечнозелени храсти в съчетание с бели и розови лалета. При зацветяването на столичния булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“, покрай канала на Перловска река, са били използвани различни сортове бяло и кичесто лале, съчетано с бели, розови и кичести парички.

Цветни фигури и редици от декоративни треви, многогодишни и едногодишни цветя и вечнозелени храсти ще разнообразяват зелените ивици на „Ботевградско шосе“ и ще придружават с километри влизащите в София.

Да ви е цветно!!! 

Съставил : Венета Николова

Снимки: БГНЕС, Ани Петрова, Столична Община

Галерия

Още от категорията

Стефан Янев

Премиерът обсъжда предстоящия вот с Националното сдружение на общините

Провеждането на свободни, честни и демократични избори ще бъде една от темите на днешната среща между служебния министър-председател Стефан Янев и представители на Националното сдружение на общините, съобщиха от правителствената пресслужба. На срещата,..

публикувано на 22.06.21 в 06:05

И децата над 12 г. вече могат да се ваксинират срещу коронавирус

Децата над 12-годишна възраст могат да се ваксинират срещу Covid-19 с препарата на „Пфайзер” /„Бионтех”, съобщават от здравното министерство. Имунизацията се извършва с попълнен от родител формуляр за информирано съгласие. Междувременно..

публикувано на 21.06.21 в 19:03

Българите няма да представят тест за Covid-19 и сертификати на влизане в Испания

От днес Испания отменя изискването пристигащите от България да представят тест за Covid-19, сертификат за извършена ваксинация или документ за преболедуване на вируса, съобщават от външното ни министерство. Продължава обаче упражняването на санитарен..

публикувано на 21.06.21 в 18:00