Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Румъния ще работят заедно за привличането на чужди инвеститори

Снимка: mfa.bg

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с новоназначения посланик на Румъния у нас Бръндуша Предеску, с която обсъдиха сътрудничеството между двете страни в рамките на инициативата „Три морета“. Двете събеседнички се съгласиха, че България и Румъния трябва да работят активно за привличане на чуждестранни инвеститори в региона.

„Заедно трябва да убедим бизнеса, че регионът ни е добър за инвестиции“, заяви Захариева, като допълни, че планираният през лятото бизнес форум в рамките на председателството на България на инициативата предоставя добра възможност за това.

Захариева пожела успех на Бръндуша Предеску, която е първата жена, назначена за посланик на Румъния в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Колаж: БГНЕС

Българската политическа сага в превод за чужденци

Договорената преди 9 месеца размяна на премиер и вицепремиер на върха на държавата, може би е пред провал. Т.нар. ротация между Николай Денков и Мария Габриел трябваше да се състои още на 6 март, но твърде късно започналите преговори между двете..

публикувано на 21.03.24 в 11:15
„Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя след изказаното и от двете страни” – заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Извинение е пътят към продължаване на преговорите за българско правителство

България извървява сложен политически момент, в който трябва да се осъществи първата в историята ни ротация в управлението, договорена преди 9 месеца при съставянето на кабинета, начело с Николай Денков. Вчера, 19 март, представителят на първата..

публикувано на 20.03.24 в 11:10

От ПП-ДБ не са съгласни със състава на кабинета на Габриел

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС. "Предложеният състав в папката,..

публикувано на 19.03.24 в 19:31