Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30