Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.

Още от категорията

Пет дни до изборите 2 в 1

България е на прага на трети поред парламентарни и редовни президентски избори. Предизборната кампания е на финалната права, но за да разберем дали посланията на кандидатите достигат до избирателите, трябва да започнем с анализ на поведението, което..

публикувано на 08.11.21 в 11:21

По съседски: Събития с балкански адрес

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев даде заявка за оставка В началото на седмицата, след като партията му загуби балотажа на местните избори в редица градове, включително в столицата Скопие, Зоран Заев заяви, че подава оставка като..

публикувано на 05.11.21 в 10:47

Българската икономика остава ангажирана със зеления преход

България е напълно решена да работи за свиване на парниковите емисии с 55% до 2030 г. и за  климатична неутралност до 2050-та. Това заяви служебният премиер Стефан Янев пред Климатичната конференция на ООН в Глазгоу. Страната ще изпълни поетите..

публикувано на 03.11.21 в 09:11