Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.

Още от категорията

Първият дипломат на САЩ поздрави България за новото правителство

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави в Туитър българския народ за новото правителство, с което „очаква задълбочаване на сътрудничеството“. „Като приятели и съюзници САЩ очакват да работим заедно за справяне със споделените..

публикувано на 15.12.21 в 13:56

Според САЩ България се нуждае от инвестиции, иновации и интеграция

Въпреки пандемията и спадът през 2020 г. с 11 на сто в стокообмена между България и САЩ, през 2021 г. той нараства с ¼. САЩ са инвестирали в България 2.5 млрд. долара и са създали 30 000 работни места, посочи на бизнес закуска американският посланик..

публикувано на 15.12.21 в 12:54

Румен Радев към вече бившия служебен премиер: Показахте нов тип управление

Президентът Румен Радев се срещна с членовете на служебния кабинет и им благодари за добрата воля, куража и усърдието. “Вие, г-н Янев, показахте, че може да има нов тип управление - прозрачно и непреклонно". С тези думи държавният глава се обърна към..

публикувано на 13.12.21 в 17:49
Подкасти от БНР