Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.

Още от категорията

Румен Радев към вече бившия служебен премиер: Показахте нов тип управление

Президентът Румен Радев се срещна с членовете на служебния кабинет и им благодари за добрата воля, куража и усърдието. “Вие, г-н Янев, показахте, че може да има нов тип управление - прозрачно и непреклонно". С тези думи държавният глава се обърна към..

публикувано на 13.12.21 в 17:49

Кирил Петков беше избран за премиер

Със 134 гласа “за” и 104 “против” Народното събрание избра новото правителство начело с министър-председател Кирил Петков и одобри структурата и състава на Министерския съвет. 41-годишният Кирил Петков e завършил "Финанси" във Ванкувър и..

публикувано на 13.12.21 в 16:12

Иван Гешев очаква подкрепа от Европа за запазване на специализираните структури

Главният прокурор Иван Гешев очаква европейска реакция срещу намерението на новите управляващи да закрият специализирания съд и прокуратура – създадени “по препоръка и многократно похвалени”. На влизане в НС, където в момента се гласува бъдещия..

публикувано на 13.12.21 в 14:42
Подкасти от БНР