Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев обеща до седмица да предложи служебен кабинет

Президентът Румен Радев връчи на председателя на Сметната палата Димитър Главчев (ГЕРБ) папката с мандат за съставяне на служебния кабинет.  Радев благодари на Главчев, че той единствен от поканените за предварителните разговори възможни кандидати за..

публикувано на 30.03.24 в 14:32
Кирил Петков

Кадри на ПП няма да участват в кабинет с премиер Димитър Главчев

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков каза, че формацията му няма да участва със свои политически или експертни лица в служебния кабинет на председателя на Сметната палата Димитър Главчев. "Президентът избра ярко политическо лице на..

публикувано на 30.03.24 в 11:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия е недоволна от препоръката Косово да бъде приета за член на ПАСЕ Комитетът по политически въпроси и демокрация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положително становище по кандидатурата на Косово за членство в..

публикувано на 29.03.24 в 10:35