Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът и външният министър се срещнаха с Вселенския патриарх

Мир, единство и сътрудничество – беше посланието, около което се обединиха участниците в срещата между премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел с Вселенския патриарх Вартоломей. Православният йерарх водеше в София опелото на покойния..

публикувано на 17.03.24 в 10:16
 Радко Влайков

Н. Пр. Радко Влайков: Българо-румънските отношения трябва да се развиват с европейска скорост

От февруари 2022 г. Н.Пр. Радко Влайков е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Румъния. Бил е говорител на МВнР между 1994 г. и 2001 г.  Сред мисиите и назначенията му са специален координатор по въпросите на публичната..

публикувано на 15.03.24 в 19:45

Бойко Борисов: В понеделник връчваме папка с министри или отиваме на избори

В понеделник или ще отидем при президента Румен Радев с готова папка от преговорите, или директно ще се знае, че отиваме на нови избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.  На 18 март, понеделник, се очаква..

публикувано на 15.03.24 в 14:26