Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Национализмът поражда заплахи за Западните Балкани През 2024 г. Западните Балкани може да бъдат изправени пред повишен риск от междуетническо насилие, пише в годишния доклад за заплахите на разузнавателните служби в САЩ...

публикувано на 15.03.24 в 10:20

Български и румънски дипломати обсъдиха резултатите и пътя напред в стратегическото партньорство между двете страни

Българските и румънските външнополитически елити обикновено нямат практиката да разсъждават заедно за своя регион или да мислят за двете страни като дуо. Затова събития като провелата се на 14 март 2024 г. в Букурещ кръгла маса “Една година..

публикувано на 15.03.24 в 10:17
Румен Радев и Клаус Йоханис в подписването на политическа декларация за стратегическо партньорство между България и Румъния (София, 15.03.2023 г.)

Стратегическото партньорство между България и Румъния на фокус в Букурещ

Кръгла маса, посветена на първата годишнина от българо-румънското стратегическо партньорство в Букурещ. Румънският дипломатически институт и Българският дипломатически институт организират кръглата маса на тема: “България и Румъния - една година..

публикувано на 14.03.24 в 04:25