Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Възраждане“ обвини президента, че не се е противопоставил на еврото

Вторият ден от политическите консултации при президента, преди връчване на мандат за съставяне на правителство, започна с разговор между партия „Възраждане“ и държавния глава Румен Радев. Най-добрият вариант за страната са предсрочните парламентарни избори,..

публикувано на 12.03.24 в 11:42

Продължават консултациите при президента около ротацията в кабинета

На 12 март продължават втори ден консултациите на президента Румен Радев с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. Според Конституцията, след като на 5 март премиерът на първото ротационно правителство, договорено от ПП-ДБ и..

публикувано на 12.03.24 в 06:40

Има крехък оптимизъм за намиране на формула на управлението

Днес беше първият от двата дни за политически консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди той да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, съгласно конституцията. Консултациите се провеждат след..

публикувано на 11.03.24 в 16:49