Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радан Кънев за бъдещия ЕП и закъснелия европейски дебат в България

Няколко месеца преди европейските избори, които в целия ЕС ще се проведат между 6 и 9 юни, и в несигурния български политически контекст, Радан Кънев, евродепутат от групата на ЕНП, избран от листата на ДБ, прогнозира състава и политиката на новия..

публикувано на 19.03.24 в 06:25

МС: България не признава резултатите от изборите в окупираните територии на Украйна

"Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са поредното доказателство за нарастващия натиск срещу опозиционни политици, неправителствени организации, независими медии и критици на режима в Кремъл. Нарушенията на..

публикувано на 18.03.24 в 17:30

До 24 часа ще стане ясно, ще има ли ротационно правителство

Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел получи днес от президента Румен Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство. Тя обяви след срещата при президента, че ще задържи връчения ѝ мандат за кабинет, но изчакване на предвидения..

публикувано на 18.03.24 в 14:05