Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарна комисия ще ревизира управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Депутатите одобриха създаването на Временна комисия за проверка на злоупотреби. Целта й е да направи проверка за злоупотреби при разходването на средства от управлението на Бойко Борисов, министерствата, държавните органи и държавните предприятия.

214 депутати, включително от ГЕРБ/СДС, подкрепиха предложението. Начело на комисията ще бъде Мая Манолова от "Изправи се! Мутри, Вън!“ /ИМВ/.  Ще бъде ревизиран период от 10 години. Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ/СДС комисията да бъде постоянна. В нея влизат 18 членове – по трима от парламентарна група, предаде репортерката ни Добрина Карамболова.
Без гласовете на ГЕРБ, по предложение на Мая Манолова парламентът задължи Бойко Борисов да се яви на 21 април в Народното събрание и да представи Плана за устойчивост на България. Борисов трябваше да представи плана днес, но след като вчера вечерта той обяви, че излиза в отпуск, това не се случи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52
Рори Милър

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата..

публикувано на 17.04.24 в 06:15