Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ГЕРБ са готови с проектокабинета

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Проектът за правителство на ГЕРБ е готов, обяви пред bTV вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Според него предложението за кабинет ще бъде по-скоро политически знак, тъй като той няма да получи подкрепата да управлява. 

В проекта на ГЕРБ има както приемственост, така и нови лица. Попитан дали Бойко Борисов ще приеме мандата за съставяне на правителство от президента или ще продължи да бъде в отпуск, Томислав Дончев отговори: „Ще видим”. А по повод новосъздадената парламентарна комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ, той коментира, че мисията й ще бъде “да генерира скандали, политическо говорене и упреци, обслужващи определени интереси”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45