Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В ГЕРБ са готови с проектокабинета

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Проектът за правителство на ГЕРБ е готов, обяви пред bTV вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Според него предложението за кабинет ще бъде по-скоро политически знак, тъй като той няма да получи подкрепата да управлява. 

В проекта на ГЕРБ има както приемственост, така и нови лица. Попитан дали Бойко Борисов ще приеме мандата за съставяне на правителство от президента или ще продължи да бъде в отпуск, Томислав Дончев отговори: „Ще видим”. А по повод новосъздадената парламентарна комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ, той коментира, че мисията й ще бъде “да генерира скандали, политическо говорене и упреци, обслужващи определени интереси”.

Още от категорията

Политическата картина след предсрочния парламентарен вот

Пътят за промяна в управлението на България е открит - така журналистът Иван Гарелов коментира резултатите от вота, при които разликата между първата и втората парламентарни сили е изключително малка – под 1 %. Макар и да излязат с минимален аванс..

публикувано на 12.07.21 в 11:18

При 95% обработени протоколи ГЕРБ-СДС е първа с крехка преднина

6 партии и коалиции се очаква да оформят новия 46 парламент на България след предсрочните парламентарни избори на 11 юли. До преброяването на последните протоколи от секционните избирателни комисии под въпрос остава кой ще е крайният..

обновено на 12.07.21 в 08:03

Първи политически реакции след вота

Разместване в първата тройка на партиите, които ще имат участие в 46-то Народно събрание показа паралелното преброяване на Агенция „Галъп“, партньор на БНР в отразяването на вота. Ето и реакциите на политическите сили след обявяването на първите..

публикувано на 12.07.21 в 00:15