Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ГЕРБ са готови с проектокабинета

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Проектът за правителство на ГЕРБ е готов, обяви пред bTV вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Според него предложението за кабинет ще бъде по-скоро политически знак, тъй като той няма да получи подкрепата да управлява. 

В проекта на ГЕРБ има както приемственост, така и нови лица. Попитан дали Бойко Борисов ще приеме мандата за съставяне на правителство от президента или ще продължи да бъде в отпуск, Томислав Дончев отговори: „Ще видим”. А по повод новосъздадената парламентарна комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ, той коментира, че мисията й ще бъде “да генерира скандали, политическо говорене и упреци, обслужващи определени интереси”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Радко Влайков

Н. Пр. Радко Влайков: Българо-румънските отношения трябва да се развиват с европейска скорост

От февруари 2022 г. Н.Пр. Радко Влайков е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Румъния. Бил е говорител на МВнР между 1994 г. и 2001 г.  Сред мисиите и назначенията му са специален координатор по въпросите на публичната..

публикувано на 15.03.24 в 19:45

Бойко Борисов: В понеделник връчваме папка с министри или отиваме на избори

В понеделник или ще отидем при президента Румен Радев с готова папка от преговорите, или директно ще се знае, че отиваме на нови избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.  На 18 март, понеделник, се очаква..

публикувано на 15.03.24 в 14:26

По съседски: Събития с балкански адрес

Национализмът поражда заплахи за Западните Балкани През 2024 г. Западните Балкани може да бъдат изправени пред повишен риск от междуетническо насилие, пише в годишния доклад за заплахите на разузнавателните служби в САЩ...

публикувано на 15.03.24 в 10:20