Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов разпореди възстановяването на НОЩ

Премиерът в оставка е разпоредил на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов дейността на НОЩ да бъде възстановена, докато бъде избрано ново правителство. Това стана ясно днес, на извънреден брифинг на ГЕРБ.

По думите на Борисов, повечето партии в парламента са призовавали за закриването на Националния оперативен щаб.

Премиерът в оставка коментира още че, членовете на Националния оперативен щаб са държавни служители, а щабът е съвещателен орган към министър-председателя, затова и закриването му е било следствие от оставката на правителството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41
Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05