Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Банско расте продажбата на имоти

Снимка: архив

В условията на "новото нормално" все повече българи напускат големия град, за да се установят на по-спокойно и здравословно място. Сред тези места е и планинският курорт Банско, където брокерите отчитат повишено търсене на имоти.

Според статистиката на агенциите за продажба на имоти, се търсят предимно апартаменти в жилищни комплекси, с ниска такса поддръжка, но с допълнителни екстри и по възможност в близост до лифта. Причината за това е, че курортът предлага различни възможности, в близост до природата. Подходящ е за млади семейства с деца и любители на планиските спортове.

Повечето купувачи са предимно българи, но има и чужденци. Сред тях има сърби, македонци, румънци, англичани, но и граждани на Израел. В резултат на повишеното търсене, брокерите посочват, че и цените на търсените имоти са се повишили за една година с около 10 000 евро. Другата причина за скока в цените е, че търсенето многократно надвишава предлагането.

Още от категорията

Стара Загора е домакин на изложението за земеделие БАТА АГРО ​

Най-новото от агротехниката и технологичните иновации, както и пълно разнообразие от продукти и услуги за земеделието се представят на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което беше открито министъра на земеделието, храните и горите Христо..

публикувано на 01.06.21 в 11:20

Неизвестността за бъдещето на въглищните централи продължава

Ако ресурсите на Фонда за справедлив преход на Европейската комисия бъдат увеличени след 31 декември 2024 г., ще бъде въведен Зелен механизъм за възнаграждение за страните, които успеят да намалят промишлените емисии на парникови газове. Това..

публикувано на 31.05.21 в 11:19
Кирил Петков

Провали се срещата на министъра на икономиката с големите кредитополучатели на ББР

Насрочената за днес среща между министъра на икономиката Кирил Петков и осемте най-големи кредитополучатели на Българската банка за развитие (ББР) не се състоя, след като не се яви нито една от поканените от Петков компании. Министърът каза, че..

публикувано на 28.05.21 в 15:41