Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Банско расте продажбата на имоти

Снимка: архив

В условията на "новото нормално" все повече българи напускат големия град, за да се установят на по-спокойно и здравословно място. Сред тези места е и планинският курорт Банско, където брокерите отчитат повишено търсене на имоти.

Според статистиката на агенциите за продажба на имоти, се търсят предимно апартаменти в жилищни комплекси, с ниска такса поддръжка, но с допълнителни екстри и по възможност в близост до лифта. Причината за това е, че курортът предлага различни възможности, в близост до природата. Подходящ е за млади семейства с деца и любители на планиските спортове.

Повечето купувачи са предимно българи, но има и чужденци. Сред тях има сърби, македонци, румънци, англичани, но и граждани на Израел. В резултат на повишеното търсене, брокерите посочват, че и цените на търсените имоти са се повишили за една година с около 10 000 евро. Другата причина за скока в цените е, че търсенето многократно надвишава предлагането.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„OMV Petrom“ поема проучването за газ в българската зона на Черно море

Румънска компания „OMV Petrom“, която е част от австрийската OMV изцяло ще оперира офшорния блок "Хан Аспарух". Дружеството поема досегашното участие в концесията за издирване на газ, държано от френската "TotalEnergies“. Информацията е на „OMV Petrom“,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05

България иска по-висока цена за ядрените реактори предложени на Украйна

Украйна се надява да подпише през юни споразумение за закупуване на два ядрени реактора от България, за да компенсира загубата на окупираната от Русия шестреакторна централа в Запорожие, заяви за Ройтерс ръководителят на украинската компания "Енергоатом"..

публикувано на 23.03.24 в 10:16