Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

УНИЦЕФ: Едно от всеки три българчета се чувства в опасност

Всяко второ дете в България до 18-годишна възраст, или 47% от децата, е преживяло някаква форма на насилие. Това показва проучване на УНИЦЕФ-България сред над 2 хиляди деца и младежи на възраст от 13 до 25 години, проведено през 2019 - 2020 година.

Според проучването, 13% от българските деца са преминали и през трите форми на насилие - физическо, психическо и сексуално. Едно от всеки три деца в България се чувства в опасност у дома, в училище или в общността. 

Възрастни, които преди време са били обект на насилие, са по-склонни в настоящия си живот също да прилагат такова към своите деца, потвърждава проучването.


Още от категорията

Стремежът е ваксинираните да се върнат към обичайния начин на живот

Държавата следи н атовареността на болниците. Миналата седмица тя е била между 70% и 90% в различните райони на страната. Най-натоварени са болниците в София, Габрово, Видин, Монтана, Кюстендил и Перник . В тази четвърта вълна проблемен фактор е..

публикувано на 10.10.21 в 11:42

Висшето образование в България – с нова визия за бъдещето

Нови дигитални учебни програми и интерактивни ресурси, които да спомогнат въвеждането на съвременни, гъвкави и ефективни форми на обучение във висшите учебни заведения у нас. Това се предвижда в Оперативния план към Стратегията за развитието на висшето..

публикувано на 10.10.21 в 10:05

Държавната агенция „Архиви“ излага ценни експонати по повод 70-ата си годишнина

Служителите в архивите днес отбелязват за 70-и път своя професионален празник. През 1951 г. с указ на Народното събрание е създаден Държавният архивен фонд и така се поставя началото на националната архивна система.  По повод годишнината, Държавната..

публикувано на 10.10.21 в 06:00