Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНИЦЕФ: Едно от всеки три българчета се чувства в опасност

Всяко второ дете в България до 18-годишна възраст, или 47% от децата, е преживяло някаква форма на насилие. Това показва проучване на УНИЦЕФ-България сред над 2 хиляди деца и младежи на възраст от 13 до 25 години, проведено през 2019 - 2020 година.

Според проучването, 13% от българските деца са преминали и през трите форми на насилие - физическо, психическо и сексуално. Едно от всеки три деца в България се чувства в опасност у дома, в училище или в общността. 

Възрастни, които преди време са били обект на насилие, са по-склонни в настоящия си живот също да прилагат такова към своите деца, потвърждава проучването.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота ще превали кратко на изток, в неделя ще е без дъжд

В събота , 13 април, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще се заоблачава. На места ще има кратки валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са между..

публикувано на 12.04.24 в 20:10
Атанас Запрянов

Искат повишаване на разходите за отбрана и по-високи заплати за военните

Искаме повишение на военните разходи, ако е възможно, до 2,5% от БВП, заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.  "Знаем, че в НАТО, сега на срещата на високо равнище, 2% ще се считат за минималните разходи за отбрана. Необходимо е да..

публикувано на 12.04.24 в 15:22

Пробиотични напитки и космическо меню – българските учени успешно разработват храни на бъдещето

През 1979 г. България става третата държава в света, след Съветския съюз и САЩ, която създава космически храни. "Разполагахме с всичко – плодове, зеленчуци, супи и най-различни лакомства. Човек горе не чувства, че се е отделил от Земята и мога да..

публикувано на 12.04.24 в 11:35