Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНИЦЕФ: Едно от всеки три българчета се чувства в опасност

Всяко второ дете в България до 18-годишна възраст, или 47% от децата, е преживяло някаква форма на насилие. Това показва проучване на УНИЦЕФ-България сред над 2 хиляди деца и младежи на възраст от 13 до 25 години, проведено през 2019 - 2020 година.

Според проучването, 13% от българските деца са преминали и през трите форми на насилие - физическо, психическо и сексуално. Едно от всеки три деца в България се чувства в опасност у дома, в училище или в общността. 

Възрастни, които преди време са били обект на насилие, са по-склонни в настоящия си живот също да прилагат такова към своите деца, потвърждава проучването.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посолството на Русия откри е-Книга за съболезнования за загиналите в Крокус Сити Хол

В Русия днес е обявен Ден на национален траур за жертвите на терористичната атака от 22 март в концертната зала в комплекса "Крокус сити" в Подмосковието. Към този момент над 130 души загубиха живота си, а ранените са над 150.  Във връзка с обявения..

публикувано на 24.03.24 в 09:21

Гражданите в България вече разполагат с прогноза за замърсяванията на въздуха

Учените от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) са разработили сайт , на който потребителите могат да видят прогнозата за замърсяването на въздуха с фини прахови частици. Качеството на атмосферния въздух в България продължава..

публикувано на 24.03.24 в 09:10

Очаква ни пролетен край на седмицата и дъждовен Благовец

В неделя  минималните температури в България ще са между минус 2 и 7°, в някои котловини до 0°, в София 2°. През деня ще е слънчево. След обяд на северозапад ще се заоблачи и вечерта на места ще завали. Максималните температури ще са между 17-22°, в..

публикувано на 23.03.24 в 12:46