Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

УНИЦЕФ: Едно от всеки три българчета се чувства в опасност

Всяко второ дете в България до 18-годишна възраст, или 47% от децата, е преживяло някаква форма на насилие. Това показва проучване на УНИЦЕФ-България сред над 2 хиляди деца и младежи на възраст от 13 до 25 години, проведено през 2019 - 2020 година.

Според проучването, 13% от българските деца са преминали и през трите форми на насилие - физическо, психическо и сексуално. Едно от всеки три деца в България се чувства в опасност у дома, в училище или в общността. 

Възрастни, които преди време са били обект на насилие, са по-склонни в настоящия си живот също да прилагат такова към своите деца, потвърждава проучването.


Още от категорията

За първия учебен ден ще е слънчево

В сряда  над страната ще е слънчево. След обяд над Източна България и планинските райони облачността временно ще се увеличи и на отделни места ще превали. Максималните температури ще са между 26° и 31°. В София минималните степени ще са 10, а..

публикувано на 14.09.21 в 18:05

Съобщиха за злоупотреби при строежа на газовата връзка с Гърция

Председателят на парламентарната комисия за проверка на предишното управление Мая Манолова обвини изпълнителния директор от българска страна на компанията „Ай Си Джи Би“, която изгражда газовата връзка между България и Гърция в злоупотреби...

публикувано на 14.09.21 в 13:34

Българите изостават в имунизационния план

Българинът по натура е мнителен човек и трудно се доверява на призиви, особено когато идват от високите етажи на властта. Това е и една от причините да не се втурва с ентусиазъм към така щедро предлаганото разнообразие от безплатни..

публикувано на 14.09.21 в 10:12