Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва работа Временната комисия по ревизия на властта

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Днес започва работа Временната комисия по проверка за злоупотреби и нарушения при разходването на средства от управляващите, държавните предприятия и дружествата с над 50% държавно участие през последните 10 години. На днешното си заседание комисията ще определи приоритетите си за работа.

Начело на комисията е председателят на парламентарна група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Първоначалният проект, внесен от „Изправи се! Мутри вън!“ предвиждаше разследването да обхване последните 4 години от управлението, но по предложение на "ГЕРБ - СДС" периодът за ревизия бе увеличен на 10 години.

Още от категорията

Политиците гласуват за ...

Президентът Румен Радев: „Гласувах за държава, която принадлежи на интереса на обществото“. Държавният глава  изрази надеждата, че партиите ще подходят отговорно и конструктивно, за да оправдаят очакванията на гражданите. Той подчерта, че..

публикувано на 11.07.21 в 17:30

Румен Радев: Очаквам започнатите промени да станат необратими

“Гласувах за държава, която принадлежи на интереса на обществото”, заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас. Той изрази надеждата, че партиите ще подходят отговорно и конструктивно, за да оправдаят очакванията на..

обновено на 11.07.21 в 13:27

Избираме състава на 46-ото Народно събрание

Почти непредвидима избирателна активност и непрогнозируемо разпределение на политическите сили от първо до пето място. С подобна равносметка завърши предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори в България, които се провеждат днес...

публикувано на 11.07.21 в 06:35