Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва работа Временната комисия по ревизия на властта

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Днес започва работа Временната комисия по проверка за злоупотреби и нарушения при разходването на средства от управляващите, държавните предприятия и дружествата с над 50% държавно участие през последните 10 години. На днешното си заседание комисията ще определи приоритетите си за работа.

Начело на комисията е председателят на парламентарна група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Първоначалният проект, внесен от „Изправи се! Мутри вън!“ предвиждаше разследването да обхване последните 4 години от управлението, но по предложение на "ГЕРБ - СДС" периодът за ревизия бе увеличен на 10 години.

Още от категорията

Временно управляващият посолството на Северна Македония бе извикан на разговор в МВнР

Във връзка с пореден акт на оскверняване на български национални символи в Северна Македония временно управляващият посолството на страната в София бе извикан в Министерството на външните работи, където му бе връчена протестна нота. В рамките на..

публикувано на 31.08.21 в 15:51
Христо Иванов

Провалиха се консултациите между БСП и „Демократична България" за съставяне на кабинет

Парламентарната група на „Демократична България“ не се яви на планираната за днес среща с БСП в рамките на консултациите за съставяне на кабинет с третия мандат. Обяснявайки мотивите, съпредседателят на формацията Христо Иванов каза пред БНР, че този..

публикувано на 31.08.21 в 15:39

Обречен ли е третият мандат за съставяне на правителство?

Третата политическа партия в българския парламент има задачата да осъществи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Още щом президентът връчи папката на БСП, много анализатори проявиха скептицизъм. С всеки изминал ден шансовете..

публикувано на 31.08.21 в 11:21