Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва работа Временната комисия по ревизия на властта

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Днес започва работа Временната комисия по проверка за злоупотреби и нарушения при разходването на средства от управляващите, държавните предприятия и дружествата с над 50% държавно участие през последните 10 години. На днешното си заседание комисията ще определи приоритетите си за работа.

Начело на комисията е председателят на парламентарна група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Първоначалният проект, внесен от „Изправи се! Мутри вън!“ предвиждаше разследването да обхване последните 4 години от управлението, но по предложение на "ГЕРБ - СДС" периодът за ревизия бе увеличен на 10 години.

Още от категорията

“Има такъв народ” към лидера на БСП: Няма да ви подкрепим за кабинет

“Няма какво ново да ви кажем, освен че няма да подкрепим правителство с ваш мандат”, заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов на лидера на „БСП за България” Корнелия Нинова по време на консултациите за оползотворяване на третия..

публикувано на 01.09.21 в 12:26

БСП ще задържи проучвателния мандат до актуализирането на бюджета

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в парламента, че не среща разбиране от т.нар. „партии на протеста” за съставяне на кабинет, затова и единствената причина да не върне веднага проучвателния мандат на президента е актуализацията на държавния бюджет...

обновено на 01.09.21 в 11:56
Корнелия Нинова

БСП очаква „Има такъв народ“ за преговори за кабинет

Според програмата, обявена от БСП, днес социалистите ще очакват за преговори за съставяне на кабинет в рамките на третия мандат последната от трите формации на „промяната“, с които бе готова на договорки – „Има такъв народ“. След първите две срещи стана..

публикувано на 01.09.21 в 07:05