Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва работа Временната комисия по ревизия на властта

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Днес започва работа Временната комисия по проверка за злоупотреби и нарушения при разходването на средства от управляващите, държавните предприятия и дружествата с над 50% държавно участие през последните 10 години. На днешното си заседание комисията ще определи приоритетите си за работа.

Начело на комисията е председателят на парламентарна група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Първоначалният проект, внесен от „Изправи се! Мутри вън!“ предвиждаше разследването да обхване последните 4 години от управлението, но по предложение на "ГЕРБ - СДС" периодът за ревизия бе увеличен на 10 години.

Още от категорията

Якуб Кулханек

Външният министър на Чехия Якуб Кулханек пристига в България

Днес в страната ни на работно посещение пристига министърът на външните работи на Чешката република Якуб Кулханек. Той ще бъде приет от българския си колега Светлан Стоев.  Двамата министри ще имат разговор на четири очи, след което ще се проведе пленарна..

публикувано на 11.06.21 в 05:30

Присъединяването към Еврозоната и Шенгенското пространство са приоритет за България

Министърът на външните работи Светлан Стоев представи външнополитическите приоритети на България пред  Дипломатическия корпус. Той открои двата основни приоритета в работата си на поста – организация на изборите зад граница и изпълнение на основните..

публикувано на 10.06.21 в 16:34

Румен Радев: Важен е прекият и открит диалог със Северна Македония

Президентът Румен Радев и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли обсъдиха днес чрез видеоконферентен разговор мерките за преодоляване на пандемията от коронавирус, както и теми от дневния ред на ЕС с фокус върху политиката за разширяване...

публикувано на 09.06.21 в 18:36